ponedjeljak, 18. lipnja 2018.

Entoni Bordejn je obišao ceo svet, ali u jednu zemlju nikad nije smeo da kroči: Nećete verovati! (FOTO)




Nedavno preminulog Entonija Bordejna zauvek ćemo pamtiti po tome što je rušio predrasude i barijere, i promenio način da koji putujemo i konzumiramo hranu.

Proputovao je ceo svet u potrazi za autentičnim specijalitetima i pokazao celom svetu zašto ne treba da se plašite nepoznatog - išao je toliko daleko da je jednom u Vijetnamu pojeo srce kobre dok je još kucalo!

Ipak, ovaj neustrašivi avanturista odbio je da poseti jednu zemlju, piše Readers Digest. I ne, nije se plašio političkih nemira ili nehigijenskih uslova, plašio se Švajcarske!

Iako je u pitanju zemlja poznata po miru, čokoladi i izvrsnom siru, Bordejn je imao morbidni strah od ove destinacije.

"Mora biti da sam u detinjstvu imao neko strašno iskustvo koje sam blokirao", priznao je Konanu O'Brajenu u njegovoj emisiji.

"Čak i predivni alpski predeli, snežne kapice na Ženevskom jezeru, satovi sa kukavicom i šeširi sa perjem, čak i sir, sve mi je to strašno", priznao je slavni kuvar.

Kao što je slučaj sa svakim drugim iracionalnim strahom, Bordejn nije znao zbog čega imao toliku fobiju od Švajcarske, ali jodlovanje mu je još više pojačavalo strah.

"To jednostavno osetite u srži. Užasno je", rekao je o jodlovanju, posebnoj vrsti pevanja bez teksta, po čemu je Švajcarska takođe poznata.

Koliki je njegov strah bio govori i činjenica da je putovao u zemlje koje bi turisti uglavnom izbegavali, poput Libije, Senegala i Trinidada, a zemlja čokolade je izostala sa njegove liste destinacija.

Osim Švajcarske, Bordejn je za života priznao da se plaši i klovnova, mimičara, karaoka i pacova. Tu je i hrana koju se zakleo da u životu neće jesti - meso mačke, psa, potencijalno zaražena salata i hrana koja se služi u avionu.

Nema komentara:

Objavi komentar